Hvorfor snart kan du plukke frugt gratis i København

0
1

Frugt- og bærbærende buske og træer skal plantes på kirkegårde, parker, legepladser og sportsfaciliteter i København.

Gratis, vælgbar frugt er at blive lettere tilgængelig for folk i den danske hovedstad som et resultat af et nyt Københavns Kommunes initiativ, rapporterer Politiken.

Kommunen skal lancere et nyt ”administrativt grundlag for grønne omgivelser med spiselige planter og frugtbærende buske”, skriver avisen.

En beslutning truffet af bystyret (Borgerrepræsentation) skal formaliseres, inden plantningen begynder, bemærkes i rapporten. Det forventes at ske på en ligetil måde torsdag.

”Mange københavnere har ikke deres egne haver og har derfor ikke en chance for at se læringsprocessen, inklusive for børn, at naturen er noget, du kan bruge,” Astrid Aller, en byrådsleder i Socialistisk Folkeparti (SF ), fortalte Politiken.

”Det kan virke som en lille ting, men det er en del af vores mål, at København skal være et sted, du vil være, ikke et sted, du kører rundt i bil.

”Vi vil have en by, hvor du ikke bare er hjemme, på arbejde eller i en park, men hvor hele byen er et rum, som folk vil være i,” fortsatte hun.

Træer og planter, der bærer spiselig frugt eller bær, kan hidtil kun findes i naturreservater som Amager Nature Park.

På spørgsmålet om frugtbærende træer i byen kunne være et mål for misbrug, sagde Aller at at tage frugt med det formål at sælge det ville være “for ineffektivt”.

”Jeg har svært ved at forestille mig, at nogen tømmer buskene for at sælge frugten,” sagde hun.

”Og hvis en familie plukker to bærbuske for at lave marmelade, vil det næppe få mig til at se rødt,” tilføjede hun.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here